Kombinera Saigon-kanel med 5:2-metoden

Saigonkanelen växer precis som namnet antyder i Vietnam, som ju tidigare hette just Saigon. Det är en art unik för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, eller den vietnamesiska kanelen, har en förtjusande kraftig kanelsmak med tanke på at den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Uppskattar du kanel kommer du att tycka om den här kanelen.

Det finns dessutom åtskilliga hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte endast den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet också att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att just saigonkanelen är väldigt verkningsfull på detta.

Saigonkanelen hjälper dig klara av blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att acklimatisera vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen mildra de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är lite dyrare än vanlig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och därutöver är enbart smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du hitta i välsorterade hälsokostbutiker alternativt beställa genom internet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen omtalad både som Saigonkanel och vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att känna till därför att kringgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per individ och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan var den siffran på blott 50 kg per person samt år. Att dra ner lite på köttet är en snabb väg mot bättre välbefinnande. 5 2 metoden

Testa detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt sedan en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft samt en halv tesked ren honung. Härlig dryck som får dig att både förtränga hungern samt hantera blodsockerfallet!