Behandla din häst med msm häst kosttillskott

Går det att med msm häst få en 20 årig häst att bli fräschare än vad den var som 5-åring? Det anser vissa som har testat med msm till häst. Det är välkänt att svavel är betydelsefullt både för oss människor och för djur, men före man börjar behandla hästen med metyl sulfonyl metan så ska man ta en titt på hästens allmänhälsa och dessutom på kosten.

Vad är msm häst?

Rent praktiskt så är det så att msm häst är ett kosttillskott som består av organiskt svavel. Detta är ett ämne som leder, brosk och muskler behöver för att hålla sig i form. Ifall man inser att hästen har brist på det här ämnet så kan msm pulver häst vara till en hjälp. Det finns även msm hund som är till särskilt för hundar som lider av problem med leder samt med smidigheten.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i förträffligt medicinförpackningHögsta kvalitet MSM Metylsulfonylmetan pulver msm farligt

Svavel häst preparat finner man i hälsokostbutiker som också säljer msm för människor och för andra djur. Det räcker att köpa en enkel burk med msm till häst för att starta behandla och betrakta om detta kan ge verkan.

Funkar det?

Att svavelpulver (metylsulfonylmetan) fungerar mot problem med leder och muskler funkar vet vi redan. Frågan är emellertid ifall svavel tillskott är vad som behövs. Det gäller att fastställa att det faktiskt rör sig om svavelbrist innan man börjar behandla. De som säger att det rör sig om placeboeffekt har fel. En hund eller häst kan ju knappt bli friskare för att den misstänker att det finns kosttillskott msm svavelpulver i fodret.

Det finns tillräckligt många häst- och hundägare som kan bekräfta att msm tillskotten rentav gjorde skillnad på problem och helhetshälsa. Den förebyggande effekten kan man alltid diskutera, men då man ser att häst efter häst blir bättre av detta kosttillskott så finns det ju inte så mycket att prata om.

Om hästen snubblar

Om det är så att din häst snubblar och verkar ha problem med leder och ben så ska du först och främst utreda vad detta beror på. Här är det ju även så att man måste fundera på säkerheten då hästen kan trilla då du sitter i sadeln vilket kan få trista konsekvenser. En ingående undersökning kostar mer än msm pulver till häst men det är ändå här som man ska börja.

Kost och kosttillskott

Kosttillskott är bra för både folk samt djur och msm häst kan vara ett tillskott som man vill ge även ifall man inte ser någon särskild knapphet i hästens normala kost. Ifall hästen får i sig tillräckligt med protein så bör den också få gott om svavel men för att ta reda på detta så måste man genomföra en analys av grundfodret och det kanske kommer som en överraskning att det faktiskt är bristfälligt i vilket fall man bör uppgradera och kanske samtidigt ge msm till hästen för att komma upp i önskad grad.

Idag finns det smarta kombinationer som till exempel glukosamin samt msm preparat, man kan också själv ge båda var för sig, som ger hästen exakt det den behöver för att repa sig och må bättre igen. Det rekommenderas starkt att att använda msm häst.