SodaStream kan hamna i krig medd Coca Cola

SodaStream har plockat fsamman 3714 tomma Coca Cola burkar och fyllt en stor bur för att exponera på hur miljödåligt det är att inte mixa läsken hemma i stället.

Coca Cola hotar SodaStream och kräver att deras burkar inte får användas i en av SodaStreams reklamkampanjer. I ett brev från Coca Colas jurister till SodaStream hävdar Coca Cola att de har alla sina aluminiumburkar och att ingen annan har rätt att använda dessa. NNu går SodaStream till motattack igenom att kungöra hotet världen över.

Detta är dårskap. Om Coca Cola hävdar att de äger alla sina burkar då måste de ju också ansvara för att feja opp burkarna. Istället för att tacka oss för att vi plockar opp deras skräp får vi ett hotbrev från deras jurist. ”

Daniel Birnbaum, direktör på SodaStream

Kampanjen Coca Cola är bestört över består av burar fyllda med flaskor och aluminiumburkar. Buren ska symbolisera den miljöförstöring som läskedrycker samt vatten på butelj och ask medför. I Sverige placerades buren i Kungsträdgården i Stockholm under våren samt budskapet på den svenska buren är att en genomsnittlig svensk familj på fyra personer förbrukar sammanlagt 3 714 flaskor samt burkar på fem år. Alla dessa flaskor samt burkar kan ersättas av en endaste återanvändbar flaska från SodaStream.

sodavatten

Man kan tycka att SodaStream är mindre begåvade som går i batalj med jätten Coca Cola. Då skall man känna till att SodaStream i flertalet decenier själva angripit andra affärsverksamheter för att beskydda sitt monopol att fylla sina kolsyreflaskor.

Kolsyreflaskor är en förpackning {och SodaStream har förlorat i många länder. Men i Sverige har SodaStream nyligen vunnit mot Vikingsoda i Tingsrätten mot alla odds samt fastän det finns EU-prejudikat.

Vikingsoda är en stor miljökämpe med läskmaskiner, kolsyra, läskkoncentrat och bordsvattenessenser.

Så Coca Cola har att välja. Går man i batalj så är det mot en stridsvan antagonist som – i vart fall i Sverige – kan vinna ehuru de skulle förlorat i andra länder. Samt dessa burkar är plockade i Sverige.

Mer info på:

https://www.cisionwire.se/sodastream/r/coca-cola-forklarar-krig-mot-sodastream,c9275471