Tratten och dess funktion

En tratt kan behövas när vätska hälls över från en behållare till en annan. Åtminstone så underlättar en tratt och risken för spill blir mindre. Alltemellanåt är vätskorna dyrbara och då vill man helst inte spilla. Till exempel kan det handla om att hälla över bensin till en bensintank, exempelvis tanken till båten. Brygger man drycker av olika slag hemma vill man ju inte gärna heller spilla. Att brygga exempelvis vin eller öl hemma kan ju vara ganska kostsamt både ekonomiskt och tidsmässigt, och då vill man ta vara på dropparna.

En tratt beskrivs som en konformad attiralj med en större öppning i ena änden och ett avsmalnande rör i andra. Vätskan häller man ner i den större öppningen. Typiska material på trattar är rostfritt stål alternativt plast.

Och att tratten blir smalare och övergår i ett rör innebär att det självklart blir lättare att rikta där man vill att vätskan ska hamna. Mestadels vill man använda en tratt när vätska ska överföras till en behållare som har en liten öppning.

I köket används tratten flitigt. Den kan vara användbar när man ska koka saft alternativt hälla upp ingredienser. Då och då kan det vara tufft att komma åt med tratten. Då kan man köpa till ett slags böjbart förlängningsrör, men i många fall ingår sådant tillbehör när man köper en ny tratt. Klicka Här för mera info.

sylttratt