Glycerin ser till att såpbubblorna blir riktigt stora

Såpbubblor förundrar och underhåller vuxna såväl som barn. Om du tycker om att göra egna bubblor men anser att det är tråkigt med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en blandning med glycerin, också kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem som fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror samt drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det minsann säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en fluid som inte har någon kulör alternativt lukt. Man finner glycerinet på skilda håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

bra

Det var faktiskt en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk procedur som går ut på att man delar upp en molekyl i två olika delar.

Man kan framställa glycerinet på syntetisk väg och det finns även vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut samt säljas) och animaliska varianter av det.

Ifall du vill glycerin inhandla så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även betrakta hembryggning.se. Det här är en laglig produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite okonstlad och skojig nöje till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. Mixa tillsammans i en skål och doppa efteråt det verktyg som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar samt två snören som man spänner mellan pinnarna. Det här är ett instrument som är lätt att doppa i glycerinlösningen. Därefter så är det enbart att bringa verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas. Klicka här nu för mer info.

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan likaså leka med dem i badrummet. Man kan rentav skapa bubblorna med armar samt händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen alternativt fullkomligt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att frambringa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Det här är något du kan prova på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på samtliga produkter som finns i hemmet och som innehåller denna produkt. Om man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Ifall man dessutom har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om man blandar salpetersyran samt glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en burk med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Glycerin är ett säkert medel att använda sig av.