Använd banangrädde för att garnera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har massa användningsområden och eftersom den är totalt fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt arom, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom från banan är minsann intet undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten skarp arom av banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det medför förstås inget för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir en del tårtor, det. kan man vispa kokad grädde

Naturligtvis äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än endast till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta hälsomedveten, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul färg och arom från banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid medföra lite egenartad eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i kulören. Samtliga är riktigt goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första placering vad gäller användbarhet.

Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går även att kombinera för att få till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en kategori för sig själv med en aning mer exotisk smak och oerhört dramatisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv tillverka fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart bidrag i skafferiet.