Hallonsmak på ditt kolsyrade vatten

En typisk somrig smak är hallon som ingår i Aromhusets utbud. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel nyttjas i kolsyrat vatten, men passar lika bra i t ex grädde. Därutöver innehåller den varken socker alternativt sötningsmedel och skänker därmed en oerhört frisk samt naturlig smak.

Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en rejäl svensk klassiker som får bidra med smak åt det mesta i vår smakkultur, allting från yoghurt till marmelad samt saft.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat mineralvatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han förutspår kommer att bli en riktig hit i svenska hushåll. Smakerna från Aromhuset är varsamt framtagna under många år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker eller artificiella sötningsmedel vilket medför dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av rejäla smaker utan att behöva oroa sig över onödiga kalorier alternativt kemiska tillsatser.

Man doserar efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan eller med ämnad doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ca 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att finna bland smaksatt kolsyrat vatten i affär. Därefter kan man så klart mäta upp mer eller mindre beroende på hur man själv tycker om sitt vatten.

Vi svenskar handlar idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett rätt så unikt koncept, i synnerhet i den grad som det finns här. I utlandet kan man eventuellt finna bubbelvatten som har en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Även på den svenska marknaden är sortimentet något begränsat, men ifall man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.

Just Hallon är en oerhört användbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera med färska bär, glass eller till en rykande het paj. Makalöst gott! Alternativt gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker samt philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, garnera med bär och avnjut en varm sommardag – godare blir det inte!

Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, antar precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en succé i svenska hem. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men även som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – precis som riktiga hallon!