Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra design revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville alstra en kolsyremaskin som inte blott kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog assistans av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i symtomatiskt stilren, skandinavisk form med rena, mjuka linjer samt sober silverfärg. Designern valde också omsorgsfullt ut fem färger som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, orange och lime. Man ville att alla bo, oavsett färgtema och andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som stämde

kolsyremaskin

Aqvia Exclusive blev snabbt populär samt tre år efter lanseringen kom en ny modell som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa två kolsyremaskiner enormt lika, men med avvikande färgsättning, Balance går i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är oerhört lätt att använda, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kyligt kranvatten och trycker på en knapp. På kortare tid än en minut har man läskande friskt kolsyrat vatten! Man kan ju oxå krydda sitt vatten om man föredrar det, eller mixa i läskkoncentrat för att göra dricka.

Det finns många goda smaker att försöka samt olika affärsverksamhet erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat samt vattenessenser samt Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan också försöka att mixa saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett övrigt affärsverksamhet som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer samt har idag 20 olika smaker i den kategorin. Därjämte har man lanserat läskkoncentrat som idag innehåller 14 annorlunda smaker, både sockrade samt sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna ger när man dricker är kittlande och uppfriskande, det känns som att de renar gap och kropp på något sätt, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig fordom har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola samt Sprite som vi gör idag samt dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de minsann egentligen bara innehåller vatten samt lite smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, därjämte är kranvattnet enormt kap gentemot buteljerat vatten samt dricka. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter markant, då betalar man blott för kolsyrepatronen och eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär oxå mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i frekvens med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden samt på ett egen sätt, man får access till färskt och rent bubbelvatten när man vill samt kan dessutom göra sina egna läskedrycker. Dessutom slår man med en Aqvia Exclusive ett futtig, men angeläget, slag för miljön.