Aromhusets Citron ger ens kolsyrade vatten smak av klassisk syrlighet

Troligen finns det ingen mer klassisk smak i kolsyrat vatten som citron. Aromhusets Citron ger vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som även kan användas i allting från matlagning till te. Citron blandas även med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Citron är en smak vi använder till väldigt mycket. Länge har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, därtill gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det handlar om smaksatt kolsyrade drycker så var citronen först även där. I utlandet, där detta koncept inte är speciellt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan hitta på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 skilda smakessenser givetvis inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och därtill variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allt från grädde till te alternativt matlagning, bara fantasin sätter stopp. Citron funkar dessutom väldigt bra tillsammans med andra smaker. Ihop med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en ljuvlig balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är oerhörd. Vi tvingas dricka vatten därför att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare och lättare att få i sig dagsransonen ifall den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen samt inget sötningsmedel. Man slipper således dålig bismak, oro för vikt och välbefinnande och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är enkel och görs med smakflaskans egen kapsyl alternativt med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till var liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man finner bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i butik. Uppskattar man svag smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i en aning mer. Essenserna är högkoncentrerade och varje flaska rymmer 30 ml.

Ström säger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller varudeklaration och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten för att slippa kånka litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser fungerar exakt lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som absolut kommer att uppskattas.