Balanserat blodsocker med vietnamesisk kanel

Kassiakanel har länge varit i ropet för sina blodsockersänkande egenskaper, men nu visar sig vietnamesisk kanel ge ännu bättre effekt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så prova själv och märk av effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel hittar ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla vis.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så reduceras insulinutsöndringen. Detta bidrar till en rad olika goda effekter på hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker besvärliga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig utmattning, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera skilda vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när prover genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ännu mer.

Viktigt att skilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syfte att främja blodsockerbalans så är det viktigt att man har koll på vilken kanel som är den ultimata. Det finns lite skilda typer att botanisera bland så en rask genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Det är kaneltypen vi oftast finner i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är än kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innehåller det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig öka förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den också ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt för hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den gagna ett ketogent läge i kroppen.

Folk som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får snart ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. En del har dock tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig ge fantastisk effekt efter endast någon dag. Det hänger förmodligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet främjar ett varaktigt läge av ketos. bäst i test bantning
.

Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller färsk vietnamesisk kanel i toppklass!