Personalen på jobber mer fokuserad med hjälp av smaksatt vatten

Hälsotrenderna sprider sig som löpeld nu för tiden. Man blir mer och mer återhållsam med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon typ av träning i sin vardag därför att hålla sina kroppar starka samt sina huvuden pigga.

En vital del i att hålla sig sund och stark är att se till så att kroppens vattenförråd alltid är välfyllt. Våra kroppar utgörs till en otroligt stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv behöver man inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Ifall det är varmare än vanligt, alternativt om man utsätts för stressande situationer så bör även intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man tror. Självklart ska man även se till att inta mycket vatten när man tränar och i anknytning med intag av vätskedrivande drycker såsom kaffe alternativt te. Det är inte ständigt man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker som torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk och matthet är vanligtvis tecken på att man måste dricka mer vatten.

smaksatt mineralvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man förstått värdet av att de anställda har tillgång till friskt, lockande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla och kolsyrat vatten – givetvis kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och ladda på en liten plastkopp, en favoritmugg alternativt en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet uppehåll från arbetsuppgifterna som ger en möjlighet att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allt – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer oftast åter till arbetet med klarare huvud samt bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med hjälp av det kolsyrade vattnet. Vi uppskattar en aning smak i vårt bubbelvatten – den trenden är tydlig då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är lagom till 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex olika smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika och melon. Varje flaska består av 270 ml arom vilket räcker till ungefär 58 liter vatten ifall den doseras i enlighet med anvisningarna.

Aromhuset har med kraftig framgång även tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken innehåller socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är fullständigt fria från onödiga tillsatser och har inga kalorier. Det gör att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna personer som vill hålla nere intaget av socker och kemiska tillsatser.