Mjuk smak av persika piggar upp på arbetsplatsen

Persika tycks faktiskt vara lite av en favoritfrukt hos någorlunda många människor. Den har en härlig färg som ligger någonstans mellan rosa och orange och skalet är en aning ludet. I mitten finns en relativt kraftig kärna vilket medför att persikan får sälla sig till familjen stenfrukter.

Trädet som bär dessa mjuka, saftiga frukter växer bäst i varma klimat och är vanligt förekommande i länderna runt Medelhavet, men har man tur och finner ett bra läge så kan trädet växa också i de södra delarna av Sverige. Det är ett litet träd som blir max 6 meter högt och bär frukt under sommaren.

sodavatten

Vi älskar att äta persikan som den är, det är en saftig frukt med söt smak. Men persikan är också vanlig att göra kräm eller marmelad på, eller ha som smak i saft, juice eller glass. När man skulle välja ut smaker för kolsyrat vatten valde Aromhuset så klart att ha persika som en av de 16 smaker man tog fram. Smakerna har utvecklats under flera år och grundare Gert Strand känner att han har funnit en bra avvägd smakbalans. Samtliga smaker är gjorda på naturliga aromer och är absolut fria från socker samt sötningsämnen. Ändå är smakerna rika och söta och alldeles underbara att pigga upp sitt kolsyrade vatten med.

Nu lanserar Aromhuset sex av sina smaker i ny flaska. Den nya flaskan består av hela 270 ml arom och har en smart pump att mäta upp med. Den är speciellt framtagen för arbetsplatser runt om i Sverige som har vattenautomater med kolsyrat vatten i till sin personal. Fler och fler inser värdet av att dricka ordentligt med vatten – speciellt under arbetstid för att ens koncentration ska hållas på topp. Börjar man lida av vattenbrist är ett av de första symptomen seghet samt nedsatt koncentrationsförmåga, något man som både anställd och arbetsgivare gärna vill undfly.

Bland de sex smaker som fick följa med i utvecklingen av den nya flaskan är persika en nöjd vinnare. De övriga är hallon, blåbär, äpple, melon och granatäpple. Genom att ha Aromhusets goda smaker stående vid vattenautomaten kommer personalen garanterat att inta mer vatten och på så sätt förbättra både sin prestationsförmåga, sitt humör och sin långsiktiga hälsa. En mindre investering för ett mångsidigt samt gott ändamål.

Då pumpflaskan möjliggör olika dos beroende på vilken mängd vatten man vill smaksätta, så kan man välja om man vill svepa ett litet 150 ml glas på stående fot (ett pumptryck), eller om man vill fylla en halvlitersflaska och ta med sig bort till sin arbetsplats (3-4 pumptryck).

Vattenautomaten tjänar inte enbart som ovärderlig vattenkälla på jobbet, utan också som en social punkt där man kan utbyta idéer och stå och småprata en liten stund. Allihopa behöver slappna av under en intensiv dag, om än endast för någon minut. Förr brukade rökrutan tjäna som utåtriktad mötespunkt, men i en värld där hälsan får större och större plats är vattenautomaten dess självklara ersättare.