Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets smak av päron

Päronet är en söt och saftig frukt som uppskattas lika väl av vuxna som barn. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är närapå lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som gärna växer samt frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras relativt länge i kall miljö, men är mycket känsligt för stötar varefter det ruttnar kvickt.

sodavatten

Smaken av ett moget päron är söt och mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns olika sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara rätt så torrt, mjöligt eller så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Oftast används päronet till att ätas som det är, men ibland görs det dessutom mos alternativt juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens som har smak av Päron. Han var säker på att det skulle kunna bli en favorit bland flera. Aromhusets Päron är en essens fullkomligt utan socker eller sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer fullkomligt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är riktigt gott samt uppfriskande.

Alla Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är oerhört välsmakande som den är alternativt ihop med Äpple eller Persika. Päron samt Vanilj är också en perfekt kombination, om än kanske aningen otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger mycket rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är absolut ett piggare alternativ än vanligt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är jättestor men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, ännu tämligen begränsat. Det finns rätt så många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis mycket svag och stundtals hade det varit gott med lite extra smak.

Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ungefär 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något över den man httar i butikens drycker. Det är dock helt upp till en själv om man vill ha svagare alternativt starkare smak och med flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett är doseringen verkligen okomplicerad.

Man kan bruka Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp och göra en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.