Svart vinbärssmak i det kolsyrade vattnet är ljuvligt

För en mycket syrlig och uppfriskande smak som hör varma svenska sommarkvällar till så bör man smaksätta sitt kolsyrade vatten med hjälp av Svar Vinbär, en smak från Aromhuset. Svart vinbär passar otroligt fint i just kallt, krispigt bubbelvatten, men också i hett vatten som te – på egen hand alternativt som smakförstärkare.

Aromhusets smaker kommer i små flaskor på 32 ml, varje flaska mäter alltså inte mer än ungefär 8 cm och ändå finns det smakkoncentrat för hela 16 liter lätt smaksatt vatten i varje flaska. De går med fördel att nyttja till eget kolsyrat vatten med hjälp av Wassermaxx alternativt Sodastream maskiner, men också färdigt sodavatten köpt i butik fungerar bra. För att dra så mycket smak ur essenserna som möjligt så ska vattnet vara kallt och med mycket kolsyra då kolsyran har en förmåga att förstärka smaker. Man kan gärna också mäta upp vattnet en dag innan man dricker det så att smaken får en möjlighet att utvecklas samt absorberas i vattnet.

smakaromersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Om man doserar Aromhusets Svart Vinbär enligt anvisningarna, vilket är ca 2 ml per liter vatten – alternativt 2/3 kapsyl – så får man en större smakupplevelse i jämförelse med de enkelt smaksatta dryckerna i affärerna som motsvarar omkring 1 ml essens per liter vatten. Fördelen med att själv smaksätta är att man kan mäta upp hur man vill. Vill man enbart ha en svag touch av Svart vinbär smak så tar man i 1 ml, och vill man ha mycket smak så tar man i mer.

Aromhusets smaker går även att förena med varandra. Svart Vinbär är t ex otroligt god i kombination med de andra bärsmakerna alternativt citron för en riktigt fräsch samt syrlig smak. På detta smarta sätt kan man få fram annorlunda kombinationer nästan i oändlighet och valfriheten man får att välja smak efter humör hemma i sitt kök är något man inte ens kan hitta i de mest välsorterade butikerna.

Det roliga med Aromhusets smaker är att man använda dem till vad som helst. Som redan har nämnts är just Svart Vinbär oerhört gott som te essens, men också i grädde som tillbehör till en härlig paj alternativt till en sommarfräsch kompott av grädde/yoghurt/glass samt färska frukter alternativt bär. Det gäller att testa sig fram när det gäller doseringen, men Aromhusets särskilda doseringspipett gör det enkelt att vara exakt och långsamt addera milliliter efter milliliter tills man är nöjd med smaken.

Att krydda sitt vatten, sin frukostfilmjölk, sin grädde eller sitt te med en härlig smak är något av en lyx och genom att använda Aromhusets smaker kan man göra detta med gott samvete. Alla smaker, inklusive Svart Vinbär, är fullkomligt fria från färgämnen, sötningsmedel samt socker. Trots det är de i enormt små mängder redan rika gällande fruktiga smaker.

Genom att inte addera socker i sina smaker har Aromhuset lyckats ta fram ett sätt för folk att njuta av smaksatt bubbelvatten samt andra godsaker utan att man behöver tillsätta en enda kalori. Perfekt för den som vill hålla figuren under kontroll alternativt har besvär med exempelvis diabetes, men samtidigt vill kunna unna sig goda smaker.

Smaken av svart vinbär tilltalar både vuxna och barn även om det dock mest är vuxna som dras till den. För barn har Aromhuset några speciellt framtagna smaker så att även de kan njuta av smakligt och festligt bubbelvatten utan att få i sig onaturliga tillsatser samt socker i onödan. Allt som allt har Aromhuset 16 goda smaker att välja bland, allting från ovanför nämnda Svart Vinbär till Jordgubbe, Fläderblom samt Absint m fl.