Köpa järnvitriol för en bättre gräsmatta samt träbehandling

Det är relevant att veta hur järnvitriol bör användas. Det är nämligen en sak att behandla trä och en helt annan att använda järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa samt sniglar.

mossa i gräsmattan

Handla rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att behandla trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Ifall man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att giva en viss nyans. Detta kan verkligen bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att tillintetgöra mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre ifall du har problem med mossa i gräset. Här kan man exempelvis välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att sprida järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen samt den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och mixa själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller köpa deras breda spridarramp för vattenkanna, mixa 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Ifall du är ute efter järnvitriol altan kommer att må bra av så är det också betydelsefullt att du tar reda på hur du ska påföra produkten. Till och från så kan det vara smart att lägga till helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte framföra att järnsulfat är en riskabel produkt men då du ska behandla trä så kan det ju ingå flertal olika ämnen som möjligen inte är så nyttiga för händer samt för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju bra lufttillförsel, men inne så kan det vara smart att öppna fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte enbart altanen, trägaraget och trappan av trä till huset som mår fint av hantering med järnsulfat. Det finns flera smarta användningsområden som exempelvis det att man kan bli av med mossan om man behandlar med järnsulfat och vatten två gånger per år. Vill Du veta detaljer Klicka Här järnvitriol inomhus.

Något som flera uppskattar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att nyttja. Det krävs inte många behandlingar för att observera effekt, och det oavsett ifall man behandlar trä eller gräs. Detta är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård och ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan också vara en god idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen och på taket. Dessutom så mår gräset bra av den här typen av hantering vilket kan vara bra att tänka på ifall du ska järnvitriol köpa online eller i en generell trädgårdshandel.