Bättre form med Saigonkanel

Ketos stimuleras med hjälp av Vietnamesisk kanel

Det är inte bara som smakgivare som kanel kan användas. De som anslutit sig till dieter med begränsat kolhydratsintag, såsom LCHF, Atkins alternativt Dukan «fårlov» att krydda med kanel, det är en av få helt accepterade smaksättare – en annan vanlig är vanilj. Vad som har upptäckts genom det här är hur kanelen inte bara är acceptabel, utan till och med en stor hjälp åt människor som strävar efter ketos – och den bästa av samtliga är den vietnamesiska kanelen som är den mest komplexa formen av Kassiakanel, och som bidrar till långt bättre verkning än «den äkta kanelen» Ceylon.

Vietnamesisk kanel – eller Saigonkanel som denna kanelsort ofta kallas – har visat sig slunga in kolhydratsratare i ketos oerhört snabbt och effektivt.

Trots att man upplever sig hård med sitt kolhydratintag så tycker många LCHF:are att det likväl tar tid för kroppen att inträda i det fettförbrännande ketostillståndet, men om man tillför Saigonkanel i sin dagliga diet så ökar insulinkänsligheten och kroppen hamnar mycket fortare i ett ketogent läge.

Saigonkanel är en formfixare för samtliga

Det här med Saigonkanelens ketosstimulerande egenskaper är självklart en enastående upptäckt och helt rätt i tiden då fler och fler upptäcker vilka goda hälsoeffekter de får av en ketogen diet. Ketos är det tillstånd som kroppen träder in i när den tömt sitt glykogenlager. För att detta ska ske tvingas man strypa sitt kolhydratintag nästan till fullo, vilket innebär att man lever på en diet på framförallt kött, fisk, ägg, nötter och ovanjordgrönsaker. Fett är likaså en betydelsefull del i dessa dieter – allt från smör till olivolja och kokosfett.

Gå ner i vikt med hjälp av ketos

En ketogen diet, som LCHF (Low Carb High Fat), innebär att människor på ett förhållandevis okomplicerat vis når sin idealvikt – den som är underviktig ökar i kilon och den som är överviktig går ner. Saigonkanel, som främjar ketos, är därmed en fenomenal hjälp i kampen mot övervikten och mot en bättre hälsa.

Ifall man inte äter enligt en ketogen diet utan istället ibland svävar ut med sötsaker och stora pastarätter så hjälper kanelen till på det vis att den tar udden av blodsockertopperna, som tyvärr är en ofrånkomlig avigsida med kolhydratrik mat.

Insulinkänsligheten ökas av kanel – framför allt av Saigonkanel – vilket gör det mer komplicerat för kroppen att hinna förvara blodsockret i fettvävnaden innan den förbränns i blodet. Saigonkanel har visat sig kunna intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger det normala.

Saigonkanel för smakens skull

Kanel har jämt funnits bland våra kryddor, denna bruna bark ger fyllig och mustig smak åt allt från mat till desserter samt drycker av olika slag – ja, det finns till och med tuggummin med kanelsmak! Vi har ätit kanelen därför att den är god, och framför allt under höst och vinter dyker fantastiska recept tillsammans med kanel upp. Kanelbullar är en av svensk baktraditions mest älskade recept och en aning kanel på morgongröten, eller morgonfilen/-yoghurten är en riktig klassiker.

När nu kanel visar sig vara så förträffligt för hälsan och formen, både för lågkolhydratare och kolhydratsätare, så känns det än mer motiverat att smaksätta med denna väldoftande krydda i tid och otid, upp till fyra gram Saigonkanel kan man inta per dag, utan att äventyra negativa konsekvenser. För bästa utfall är det således Saigonkanelen som måste brukas.