Är det möjligt att bruka mossa GTI och tak GTI likadant?

Nuförtiden så är det många som har lite koll på järnvitriol eller järnsulfat som man också kan säga. Detta är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man tillämpa mossa GTI samt tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja och nej, det hela beror lite på vilken typ av järnsulfatprodukt som man väljer.

mossbekämpning utvvatnare bred för vattenkanna

Järnvitriol till trä och mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara fint att vara medveten om att produkter som är till för att behandla trä ofta kallas för järnvitriol och stundtals med ytterligare en beteckning. Detta är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de likaså kan ge träpartiet en finare färg. Med mossa GTI och tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används ej på samma sätt vilket I själva verket är rätt så logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak såsom man gör på gräsmattan och dessutom så krävs det lite andra egenskaper då man dessutom behöver betänka gräsets hälsa.

Se till att du handlar rätt produkt

Även om det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat samt vatten och ingenting mer både för tak och gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är särskilt till för gräset kan komma i en smart dunk som skänker automatisk mix.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det skapa markant skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för det här. Att det därefter är så att man kanske sparar pengar på att själv blanda i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) och vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på det här så kanske det går lika bra att blanda med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är speciellt bra då man ska behandla en veranda, träfasad alternativt trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är betydelsefullt. Klicka Nu för mer tips järnfosfat.

God planering är väldigt relevant för en grann gräsmatta och ett snyggt tak

Före du plockar fram den järnvitriol du har och börjar blanda med vatten för att förse järnsulfat till gräsmattan alternativt för att behandla taket mot mossa så ska du betänka hur du ska jobba och när. Det finns årstider som är särskilt lämpade för att attackera mossan och dessutom så kan det vara bra att upprepa proceduren mer än en gång per år.

Starta med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak för att komma fram till när och hur du borde processa. Först efter detta så kan du se dig om efter korrekt mossa GTI alternativt tak GTI och köpa denna online eller i en vanlig affär. Med en god plan så borde arbetet flyta på lätt och bra och du kan sedan se fram emot goda resultat och en hemmiljö som är både sund samt förtjusande.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en briljant ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För omkring samma pris handlar man en större ejektordunk och 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk funkar till Bensaltensid och Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är aktiv ingrediens I både TAK GTI och Grönfri men till ett billigare pris.