Lev hälsosamt med hjälp av vietnamesisk kanel

Oslagbara egenskaper hos vietnamesisk kanel

Den vanliga Kassiakanelen som vi köper i livsmedelsbutikerna är nära släkt med vietnamesisk kanel. Kassiakanelen är härlig, smakrik och på många sätt enastående för vår hälsa och vi älskar denna krydda mycket. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad variant av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och skänker ännu godare effekter gällande hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel är kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin unika smak som vi med stor entusiasm sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass samt müsli. Kanelaldehyden ansvarar också för kaneldoften som ofta används i eteriska oljor samt parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att bekämpa svamp och används vanligtvis på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig undan – doften avskräcker dem. Personer som ofta drabbas av svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell samt antiseptisk substans

Kanel – och då särskilt vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och klara tecken finns på att det också är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha effekt mot tumörer är så rejäl att man omöjligt skulle klara av att äta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovanför är egentligen häftigt nog, men det finns fler anledningar till varför man bör testa att införa kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel har blodsockerreglerande egenskaper som främjar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har vanlig Kassiakanel också, men inte i samma utsträckning. Insulinkänsligheten kan eskalera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel jämnt – det är en tämligen makalös siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel dagligen så förstärks ens ketos vilket ökar förbränningen ännu mer, och är man en som tränar mycket så ökar ens muskeltillväxt därför att kanelen bäddar för det. Det existerar så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon ände.

Öka fettförbränningen

Vill man intensifiera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett perfekt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett tips att blanda den i morgonkaffet, då ges man en riktig rivstart på dagen. Ifall man därefter dessutom tar en rask promenad på 45 minuter förstärker man effekten ytterligare.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte helt otippat – i Vietnam. Mer exakt i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens tidigare namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel snabb bantning blogg
.