Saigonkanel hjälper dig gå ner i vikt

Saigonkanel är en krydda som använts som både smaksättare och inom naturmedicin i årtusenden, och nu börjar vetenskapen få fram tydliga bevis på hur effektivt vietnamesisk kanel är för viktnedgång. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med hjälp av sina aromer för kaffe, vispgrädde samt bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening precisera varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är tämligen komplex. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som information för flera. Den som vill känna till mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den ultimata

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanel, dvs. den kanel som vi hittar i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det någorlunda markant. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barndomen, men exakt vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda har är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i doft och smak som i kulör och densitet, man kan mäta upp mycket mindre av sin Saigonkanel för att uppnå likadan smak som man får med hjälp av vanlig dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa samtidigt som du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill i själva verket gå ner i fettmassa, att ha muskelmassa är endast bra så det finns ingen anledning till att vilja göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att accelerera förbränningen av fett finns det mycket man kan göra, träna samt äta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, samt hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en betydelsefull roll.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därför utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är utomordentligt för den som önskar gå ner i fettmassa. Det i sin tur påverkar sköldkörteln positivt eftersom den slipper slitas ut i förtid. Människor med diabetes har fått tydligt goda resultat av ett dagligt intag av kanel, och en del har till och med fått sänka sin dagliga insulindos (i konsultation med doktor).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF alternativt Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att utjämna sina blodsockernivåer därför att de i stort sett alltid är låga. Kroppens primära energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Om insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortskrida att producera för mycket insulin, trots att ingen eller oerhört lite glukos behöver tas om hand, det kan försvåra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till rejäl hjälp i dessa fall med tanke på att den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos utan någon större turkisk yoghurt bantning
påfrestning.

En anpassningsbar krydda

Kanel är gott i kötträtter, som krydda i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Handla Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.